Offentliggjort den 12.06.2023

Pink Lady® Food Photographer of the Year har siden 2011 været en førende kulinarisk foto- og filmkonkurrence, som sætter fokus på professionelle fotografer og amatørfotografers talent, samtidig med den hylder skønheden og mangfoldigheden ved det internationale køkken. Se vinderne af 2023-udgaven med det samme!

Hovedpræmien går til Jon Enoch fra Storbritannien

Fotografen Jon Enoch fra Storbritannien vandt hovedpræmien i Pink Lady® Food Photographer of the Year 2023 med sit kontrastfyldte portræt af en candyfloss-sælger med titlen The Candy Man. Billedet er taget nær markedet og stranden i Mumbai (Indien) og er en del af en serie, der handler om indiske street food-sælgere og den måde, de tiltrækker kundernes opmærksomhed på.

En bred vifte af kategorier i spotlyset

Pink Lady® Food Photographer of the Year omfatter desuden en lang række kategorier, der hver især fremhæver et unikt aspekt af madfotografering og -film, og den måde, hvorpå mad overskrider de kulturelle grænser. Blandt de mest populære kategorier i år findes « Pink Lady® Moments of Joy », som sætter fokus på glæden ved at dele et måltid. I år var det den kinesiske kunstner Zhonghua Yang, der vandt afstemningen i denne kategori med sit fotografi Hanging Up Persimmons.

Et atlas over fotografering

Hvert kontinent har desuden sin egen kategori. I Europa blev prisen tildelt Carla Sutera Sardo, en kulinarisk fotograf fra Sicilien og den store vinder af kategorien « Food for Celebration ». Hendes fotografi med titlen A Feast for Generation viser rigdommen af de sicilianske kulinariske traditioner gennem et storslået, dækket bord. Hendes fængslende arbejde er blevet hyldet for sin evne til at formidle selve essensen af hyggelige og festlige måltider i familiens skød.

Se alle vinderne af og finalisterne i 2023-udgaven på webstedet
for Pink Lady® Food Photographer of the Year!